Znajdz mozliwie najlepsze miejsce w hierachii wzgledem Oduze

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
sid90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 lis 2009, o 18:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opole

Znajdz mozliwie najlepsze miejsce w hierachii wzgledem Oduze

Post autor: sid90 »

.Znajdz mozliwie najlepsze miejsce w hierachii wzgledem O-duze funkcji:

\(\displaystyle{ \frac{3 ^{n+1}+2 ^{n} }{2 ^{n} }}\)
Prosiłbym kogoś o rozwiązanie tego zadania... Jestem programistą i nie za bardzo podchodzi mi ten dział matematyki. Byłbym bardzo wdzięczny za rozwiązanie:)-- 17 lis 2009, o 21:52 --sddgdsfgvdsds
\(\displaystyle{ (\frac{3}{2}) ^{n} \le \frac{3 ^{n} +2 ^{n} }{2 ^{n} }\le \frac{3 ^{n+1} +2 ^{n} }{2 ^{n} } \le \frac{3 ^{n+1} +2 ^{n+1} }{2 ^{n} } \le \frac{3 ^{n+1} +3 ^{n+1} }{2 ^{n} } \le
\frac{2(3 ^{n+1} )}{2 ^{n} } \le \frac{2(3 ^{n+1} )}{2 }*3 ^{n+1} n \ge 0}\)
ODPOWIEDZ