Zapisz w najprostrzej postaci

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
Sciema90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 26 paź 2009, o 14:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Zapisz w najprostrzej postaci

Post autor: Sciema90 »

(n+2)! * (n + 3) : (n+4)! wie ktos moze jak to zrobic ?
lulululu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 3 lis 2009, o 16:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Czeladź

Zapisz w najprostrzej postaci

Post autor: lulululu »

\(\displaystyle{ \frac{(n+2)!\cdot(n+3)}{(n+4)!} = \frac{(n+3)!}{(n+3)!(n+4)} = \frac{1}{n+4}}\)
ODPOWIEDZ