ustawianie osób w kolejce

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
inka91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 10 paź 2009, o 17:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska
Podziękował: 1 raz

ustawianie osób w kolejce

Post autor: inka91 »

siem.
nie wiem jak rozwiązac to zadanie
proszę o pomoc

jak ustawic 6 osób w kolejce tak aby p. kowalska - jedna z nich nie stała na pierwszym miejscu?
Awatar użytkownika
Gacuteek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1075
Rejestracja: 13 mar 2008, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 272 razy

ustawianie osób w kolejce

Post autor: Gacuteek »

\(\displaystyle{ 5 \cdot 5 \cdot 4 \cdot 3 \cdot 2 \cdot 1}\)

Chyba jasne..
inka91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 10 paź 2009, o 17:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska
Podziękował: 1 raz

ustawianie osób w kolejce

Post autor: inka91 »

dzięki
ODPOWIEDZ