Dany jest graf

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
laki_me
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 2 kwie 2009, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 4 razy

Dany jest graf

Post autor: laki_me »

Dany jest graf G taki że \(\displaystyle{ V \left( G \right) = \lbrace 1,2,3,4,5,6\rbrace.}\) i E \(\displaystyle{ \left( G \right) = \lbrace \left( u,v \right) : \left( u \cdot v \right)}\) mod 5 jest liczbą parzystą i u \(\displaystyle{ \neq v \rbrace}\)
Wypisz macierz sąsiedztwa
Zadanie niby banalne, zrobiłem na kolokwium ale 0 punktów, może ktoś jakoś to rozwiązać, może robię jakiś błąd.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Dany jest graf

Post autor: »

\(\displaystyle{ \left[ \begin{array}{cccccc}
0&1&0&1&1&0 \\
1&0&0&0&1&1 \\
0&0&0&1&1&0 \\
1&0&1&0&1&1 \\
1&1&1&1&0&1 \\
0&1&0&1&1&0 \end{array}
\right]}\)


Q.
ODPOWIEDZ