1.ile jest liczb czterocyfrowych, w ktorych suma cyfr wynosi dokladnie 9?
2.ile mozna utworzyc liczb pieciocyfrowych z cyfr 4,5,6?
3.Ile liczb osmiocyfrowych mozemy utworzyc z cyfr liczby 21233353?
z gory dzieki
ile jest liczb czterocyfrowych...
-
- Użytkownik
- Posty: 306
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 11:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Pomógł: 36 razy
ile jest liczb czterocyfrowych...
2.\(\displaystyle{ 3^{5}}\)
3. \(\displaystyle{ \frac{8!}{4! \cdot 2!}}\)
3. \(\displaystyle{ \frac{8!}{4! \cdot 2!}}\)