symbol newtona
- Artist
- Użytkownik
- Posty: 865
- Rejestracja: 27 sty 2008, o 21:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 239 razy
symbol newtona
Zależy co chcesz otrzymać:
\(\displaystyle{ =\frac{1 \cdot 2 \cdot .... \cdot (n-k)(n-k+1)(n-k+2)....(n-1)n}{1\cdot 2 \cdot... \cdot (n-k)k!}=\frac{(n-k+1)(n-k+2)....(n-1)n}{k!}}\)
\(\displaystyle{ =\frac{1 \cdot 2 \cdot .... \cdot (n-k)(n-k+1)(n-k+2)....(n-1)n}{1\cdot 2 \cdot... \cdot (n-k)k!}=\frac{(n-k+1)(n-k+2)....(n-1)n}{k!}}\)