Wskaż poprawne oszacowanie

Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
kubawymiatacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 28 gru 2008, o 08:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Wskaż poprawne oszacowanie

Post autor: kubawymiatacz »

Wskaż poprawne oszacowania.
1)\(\displaystyle{ logn+2^n=0(n^2)}\)
2)\(\displaystyle{ n^3+23*n^2=0(n^2)}\)
3)\(\displaystyle{ nlgn+n=0(n)}\)
4)\(\displaystyle{ n^3+23*n^2/(n+23)=0(n!)}\)
ODPOWIEDZ