Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
-
Matti91
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 21:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Mielec
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: Matti91 »
Witam!
Mam pytanie czy rozwiniecie dwumianu \(\displaystyle{ ( \sqrt[3]{a} -b)^{12}}\) mogę zapisac tak:
\(\displaystyle{ ( \sqrt[3]{a} -b)^{12}= {12\choose 0}*(\sqrt[3]{a})^{12} *(-b)^{0} + {12\choose 1}*(\sqrt[3]{a})^{11} *(-b)^{1}+ {12\choose 2}*(\sqrt[3]{a})^{10} *(-b)^{2}+ ...... + {12\choose 12}*(\sqrt[3]{a})^{0} *(-b)^{12}}\)
-
Crizz
- Użytkownik
- Posty: 4094
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 805 razy
Post
autor: Crizz »
Możesz.
-
Matti91
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 21:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Mielec
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: Matti91 »
ok dziekuje