Wersor normalny i płaszczyzna styczna w punkcie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Zuzka88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 maja 2008, o 21:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wolne miasto :)

Wersor normalny i płaszczyzna styczna w punkcie

Post autor: Zuzka88 »

Nie wiem kompletnie jak się zabrać za to zadanie, czy jakiś człowiek dorej woli mógłby je rozwiązać? Byłabym niesamowicie wdzięczna.

Wyznacz wersor normalny i płaszczyznę styczną w punkcie P (1,3,4)

\(\displaystyle{ x=u\\
y= u^{2}-2v\\
z= u^{3} -3uv}\)
Ostatnio zmieniony 6 sty 2009, o 06:52 przez Zuzka88, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ