Podaj współrzędne środka i promień okręgu o równaniu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ola09.03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 sty 2009, o 14:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Z daleka
Podziękował: 14 razy

Podaj współrzędne środka i promień okręgu o równaniu

Post autor: ola09.03 »

Podaj współrzędne środka i promień okręgu o równaniu

\(\displaystyle{ x ^{2}+y ^{2}-8x-10y = -28}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Podaj współrzędne środka i promień okręgu o równaniu

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ (x-4)^{2}+(y-5)^{2}=13}\)
\(\displaystyle{ S(4,5); r=\sqrt{13}}\)
ola09.03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 sty 2009, o 14:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Z daleka
Podziękował: 14 razy

Podaj współrzędne środka i promień okręgu o równaniu

Post autor: ola09.03 »

wielkie dzięki
ODPOWIEDZ