Nietypowe zadanie znajdz punkt

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Mateusz9000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 10 lis 2007, o 17:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 16 razy

Nietypowe zadanie znajdz punkt

Post autor: Mateusz9000 »

Witam mam takie o to zadanie
punkty maja wspolrzedne
\(\displaystyle{ A=[2,1,3]}\)
\(\displaystyle{ B=[4,3,1]}\)
\(\displaystyle{ C=[0,3,5]}\)
\(\displaystyle{ lAHl=4 \sqrt{6}}\)
majac te dane i wiedzac ze wektor AH wychodzi z pkt A i jest prostopadly do Prostej BC oblicz wspolrzedne pkt H
ODPOWIEDZ