Znajdowanie i długości wektorów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
addmir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 210
Rejestracja: 10 paź 2007, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sprzed monitora
Podziękował: 53 razy
Pomógł: 23 razy

Znajdowanie i długości wektorów

Post autor: addmir »

Dane są punkty: A=(2;3), B=(-2;4), C=(4;3), D=(1;-9).
Znajdź wektory:
\(\displaystyle{ AB, AC, BA, AB + DA,4 CD,5 (DC-AB)}\)
Znajdź długości powyższych wektorów.

Szczerze mówiąc, pierwszy raz spotykam się z tego typu zadaniem, i kompletnie nie rozumiem o co chodzi.
Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ