Znam wartość wektora oraz jego kąty kier. Wyznaczyć współrz.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
misha_kasparov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 19 lis 2006, o 13:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bolków
Podziękował: 2 razy

Znam wartość wektora oraz jego kąty kier. Wyznaczyć współrz.

Post autor: misha_kasparov »

Kąty kierunkowe wektora P(P=10) o prostej działania przez początek ukł. współrzędnych wynoszą: \(\displaystyle{ \alpha}\) =130, \(\displaystyle{ \beta}\) =90, \(\displaystyle{ \gamma}\)= 140. Wyznaczyć współrzędne wektora P.
ODPOWIEDZ