Zbadaj wzajemne położenie okręgów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
wirus1910
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 393
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 167 razy

Zbadaj wzajemne położenie okręgów

Post autor: wirus1910 »

Zbadaj wzajemne położenie okręgów o równaniach
\(\displaystyle{ (x-1)^{2}}\)+\(\displaystyle{ ( y-2)^{2}}\)=4 i \(\displaystyle{ x^{2}}\)+\(\displaystyle{ y^{2}}\)-8x-12y +43=0
(Proszę o nie usuwanie tego tematy tylko napisanie dlaczego nadaje się do kosza)
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

Zbadaj wzajemne położenie okręgów

Post autor: kuch2r »

wirus1910 pisze:Zbadaj wzajemne położenie okręgów o równaniach
\(\displaystyle{ (x-1)^{2}}\)+\(\displaystyle{ ( y-2)^{2}}\)=4 i \(\displaystyle{ x^{2}}\)+\(\displaystyle{ y^{2}}\)-8x-12y +43=0
(Proszę o nie usuwanie tego tematy tylko napisanie dlaczego nadaje się do kosza)
nie uwazasz ze jesli umiescisz wszystkie wyrazenia matematyczne w znacznikach

Kod: Zaznacz cały

[tex][/tex]
post bedzie wygladal estetyczniej i bedzie go znacznie latwiej odczytac, dla przykładu:
\(\displaystyle{ (x-1)^{2} +( y-2)^{2} =4}\) i \(\displaystyle{ x^{2} +y^{2}-8x-12y +43=0}\)
wirus1910
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 393
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 167 razy

Zbadaj wzajemne położenie okręgów

Post autor: wirus1910 »

wielkeie dzieki juz wiem jakie bledy robie postaram sie poprawic w przyszlosci
ODPOWIEDZ