wektory - wykonaj graficznie działania

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Pawełek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 20 wrz 2008, o 08:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: net
Podziękował: 1 raz

wektory - wykonaj graficznie działania

Post autor: Pawełek »

Wykonaj graficzne działania i oblicz
a) \(\displaystyle{ \vec{a} + \vec{b} = \vec{c}}\)
b) \(\displaystyle{ \vec{a} - \vec{b} = \vec{c}}\)
c) \(\displaystyle{ \vec{a} * \vec{b} = \vec{c}}\) ( z cos )
d) \(\displaystyle{ \vec{a} \vec{b} = \vec{c}}\) (z sin )

Dla kątów:
\(\displaystyle{ 30^{\circ} \\
120^{\circ}}\)


Jak mam się za to zabrać?
Czy w dodawaniu pod kątem \(\displaystyle{ 30^{\circ}}\) robiąc metodą trójkąta dostawiam wektor \(\displaystyle{ \vec{b}}\) do końca i odmierzam te \(\displaystyle{ 30^{\circ}}\) i wektor kieruje się na lewo?
Jak mam to zrobić, proszę o pomoc ;/

Całe wyrażenie w klamrach \(\displaystyle{
Szemek}\)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, o 10:14 przez Pawełek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ