iloczyn skalarny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
lalkul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 wrz 2008, o 20:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn

iloczyn skalarny

Post autor: lalkul »

wiadomo ze \(\displaystyle{ | \vec{a}|=2, |\vec{b}|=2}\), oraz \(\displaystyle{ a \circ b=-4}\)
oblicz:
\(\displaystyle{ (\vec{a}+2\vec{b}) \circ (\vec{b}-3\vec{a})}\)

co jak i dlaczego?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, o 20:26 przez lalkul, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

iloczyn skalarny

Post autor: Szemek »

ODPOWIEDZ