przekształcenia

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
nina90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 226
Rejestracja: 4 paź 2007, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 93 razy
Pomógł: 3 razy

przekształcenia

Post autor: nina90 »

znależć przeształcenie następującej funkcji

\(\displaystyle{ g \circ (i \circ g ) \circ i}\)


\(\displaystyle{ g}\)\(\displaystyle{ \begin{cases} x'=x\\y'=x+y-3\end{cases}}\)
\(\displaystyle{ i}\)\(\displaystyle{ \begin{cases} x'=-x+5\\y'=-y+6\end{cases}}\)
ODPOWIEDZ