znalezc postac symetrii prostokatnej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
bakos3321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 18 paź 2007, o 19:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: daleko...
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 52 razy

znalezc postac symetrii prostokatnej

Post autor: bakos3321 »

znalezc postac symetrii prostokatnej osiowej Sp wzgledem prostej p: x2=0 w E2 oraz postac symetrii prostokatnej osiowej Sq wzgledem prostej q: x1-x2=0. znalezc zlozenie symetrii f=Sq*Sp i pokazac, ze f jest obrotem i podac kat obrotu.

Pomoże ktoś?
ODPOWIEDZ