współrzędne wierzchołków, pole i obwód

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Monikaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 125
Rejestracja: 9 maja 2008, o 14:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 64 razy
Pomógł: 2 razy

współrzędne wierzchołków, pole i obwód

Post autor: Monikaa »

Bok AB prostokąta ABCD zawarty jest w prostej 2x+5y+1=0, A=(-3,1), C=(1,2)
a) znajdź współrzędne wierzchołków B oraz D
b) znajdź pole i obwód tego prostokąta.
ODPOWIEDZ