Zadanie o trójkacie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Debris555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 11 gru 2007, o 23:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 11 razy

Zadanie o trójkacie

Post autor: Debris555 »

Sprawdź czy trójkąt o wierzchołkach A=(0,-2) B=(3,5) C=(-2,3) jest równoramienny i prostokątny?

Wiem że to zadanie wydaje sie banalne po wyznaczyłem te współrzędne na osi i wyszło mi że TAK jest prostokatny i równoramienny i chciałem sie spytać czy mam racje czy to może takie zadanie jest podchwytliwe i trzeba to inaczej wyliczyć
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11405
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Zadanie o trójkacie

Post autor: mol_ksiazkowy »

oh sadze ze masz okey, Te punkty oraz D(5,0) sa wierzcholkami kwadratu o srodu S(1,5 ;1,5)
ODPOWIEDZ