wzajemne położenie płaszczyzn

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

wzajemne położenie płaszczyzn

Post autor: natkoza »

w przestrzeni afinicznej \(\displaystyle{ \mathbb{R}^4}\) dane sa równania dwóch płaszczyzn:
\(\displaystyle{ A=\left(\begin{array}{cccc}1\\-2\\0\\1\end{array}\right)+lin(\left[\begin{array}{ccc}1\\-2\\1\\2\end{array}\right],\left[\begin{array}{ccc}0\\2\\2\\-1\end{array}\right])\\
B=\left(\begin{array}{cccc}2\\0\\0\\1\end{array}\right)+lin(\left[\begin{array}{ccc}1\\1\\-1\\0\end{array}\right],\left[\begin{array}{ccc}0\\0\\1\\1\end{array}\right])}\)

zbadaj położenie tych płaszczyzn względem siebie
ODPOWIEDZ