Parametryzacja funkcji jako krzywej kubicznej Beziera

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
zzz1986
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 maja 2008, o 18:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Parametryzacja funkcji jako krzywej kubicznej Beziera

Post autor: zzz1986 »

Witam
Jak sparametryzować funkcję \(\displaystyle{ y=x ^{3}}\) jako segment kubiczny Beziera łączący punkty \(\displaystyle{ A=\left(x _{1},y _{1} \right), B= ft(x _{2},y _{2} \right)}\) przy wykorzystaniu pochodnych?
Pozdrawiam
zzz1986
ODPOWIEDZ