Znaleźć układ

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
husky11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 10 mar 2008, o 17:14
Płeć: Kobieta

Znaleźć układ

Post autor: husky11 »

W przestrzeni \(\displaystyle{ \mathbb{R}^{5}}\) dane są trzy punkty:
\(\displaystyle{ p_{0}}\)=(1,1,1,1,1), \(\displaystyle{ p_{1}}\)=(-1,1,-1,1,-1) i \(\displaystyle{ p_{2}}\)=(1,0,2,0,3). Znaleźć w płaszczyźnie C(\(\displaystyle{ p_{0}}\),\(\displaystyle{ p_{1}}\),\(\displaystyle{ p_{2}}\)) układ złożony z trzech punktów liniowo niezależnych różnych od punktów \(\displaystyle{ p_{0}}\),\(\displaystyle{ p_{1}}\),\(\displaystyle{ p_{2}}\).
ODPOWIEDZ