Witam mam problem z interpretacją następującego wzoru figury:
\(\displaystyle{ F=\{ x\in R y\in R xy qslant 0\}}\)
Rozumiem, że teoretycznie mogę dzielić stronami przez x lub y, lecz x i y może być zarówno dodatni, jak i ujemny.
Figura w prostokątnym układzie współrzędnych
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Figura w prostokątnym układzie współrzędnych
\(\displaystyle{ xy\geq 0 \\
\begin{cases} x\geq 0 \\ y\geq 0 \end{cases} \begin{cases} x\leq 0 \\ y\leq 0 \end{cases}}\)
\begin{cases} x\geq 0 \\ y\geq 0 \end{cases} \begin{cases} x\leq 0 \\ y\leq 0 \end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 13:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 1 raz
Figura w prostokątnym układzie współrzędnych
Szemek, No tak, x i y muszą być tego samego znaku, dzięki