symetria

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

symetria

Post autor: Hania_87 »

\(\displaystyle{ R^4}\)-przestrzeń euklidesowa ze standardowym iloczynem skalarnym
\(\displaystyle{ \mathbb{X} \to A \mathbb{X}}\),
\(\displaystyle{ A= \frac{1}{2} ft[\begin{array}{rrrr}1&1&-1$1\\ 1&-1&1$1\\1&1&1$-1\\ 1&-1&-1$-1 \end{array}\right]}\), \(\displaystyle{ A^T= A^{-1}}\)
Przedstaw macierz \(\displaystyle{ A}\) w postaci macierzy
symetria względem 3 wymiarowej przestrzeni \(\displaystyle{ A= \Gamma _1 \Gamma _2 \Gamma _3 \Gamma _4}\)
ODPOWIEDZ