Figury i przekształcenia

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
lampid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 17 razy

Figury i przekształcenia

Post autor: lampid »

Kto m zrobi zadanie z matmy bo ja tego nie rozumiem :
Oblicz długość wysokości trójkąta o wierzchołkach A=(1,4) , B=(-3,-2) i C=(5,2) , opuszczonej z wierzchołka A a następnie oblicz pole tego trójkąta
mozecie mi napisac całe zadanie razem z obliczeniami prosze jest mi bardzo potrzebne
Ostatnio zmieniony 8 maja 2008, o 21:34 przez lampid, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Figury i przekształcenia

Post autor: Szemek »

lampid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 17 razy

Figury i przekształcenia

Post autor: lampid »

a mozesz mi rozwiazac to bo niewiem
Masz wszystko dobrze. Wstaw do wzoru

\(\displaystyle{ P=\frac{1}{2}ah}\)

policzone przez siebie wartości i otrzymasz rzeczywiście 16.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Figury i przekształcenia

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ P=\frac{1}{2} 4\sqrt{5} \frac{8\sqrt{5}}{5} \\
P=16}\)
ODPOWIEDZ