zadanie tekstowe z równaniem kierunkowym prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Ice25
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 8 gru 2007, o 21:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krakow

zadanie tekstowe z równaniem kierunkowym prostej

Post autor: Ice25 »

mam problem z takim zadaniem:
a) z pkt S=(-30,50,0)w kierunku wyznaczonym przez wektor k=(3,4,12) wystrzelono rakietę z szybkością V=1,3.po jakim czasie rakieta będzie w odległości d=150 od punktu obserwacyjnego, O=(0,0,00)?
zadanie jest w dziale z równaniem kierunkowym prostej ale nie wiem jak go zrobic..
będę wdzięczna za pomoc
ODPOWIEDZ