wektory

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
dorotka88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 14 paź 2007, o 10:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Toruń

wektory

Post autor: dorotka88 »

Wektory \(\displaystyle{ \vec{a}}\), \(\displaystyle{ \vec{b}}\), \(\displaystyle{ \vec{c}}\) maja dlugosci: \(\displaystyle{ \vec{|a|}=4}\), \(\displaystyle{ \vec{|b|}=2}\), \(\displaystyle{ \vec{|c|}=6}\) i kazde dwa z tych wektorow tworza kat \(\displaystyle{ \frac{\pi}{3}}\). Oblicz dlugosc wektora \(\displaystyle{ \vec{a}+\vec{b}+\vec{c}}\).
ODPOWIEDZ