działania na wektorach

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
Mate_k_matyka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 27 lut 2007, o 23:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Przemyśl

działania na wektorach

Post autor: Mate_k_matyka »

Wykonać następujące działania na wektorach

\(\displaystyle{ (a\times b)\cdot(c\times d)}\)
\(\displaystyle{ a\cdot(b\times c\times d)}\)

jeżeli:

\(\displaystyle{ a=-2i+3j-4k}\)
\(\displaystyle{ b=3i+2j-k}\)
\(\displaystyle{ c=4i-3j-2k}\)
\(\displaystyle{ d=5i+2j-3k}\)
ODPOWIEDZ