sprawdzic czy uklad okresla prosta w przestrzeni R^4

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
apsik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 11 lis 2007, o 14:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 10 razy

sprawdzic czy uklad okresla prosta w przestrzeni R^4

Post autor: apsik »

sprawdzić czy układ określa prosta w przestrzeni

\(\displaystyle{ R^{4}

x_{1} -2x _{2}+ x_{4} =0

x_{2}+ x_{3} - x_{4}-1=0

2x _{1}+3x _{2}-x _{3}+1=0}\)


Mógłby ktoś tak w punktach napisać jak to rozwiązać? Chodzi mi o jakieś wskazówki
ODPOWIEDZ