Punkt równoodległy od prostych
-
- Użytkownik
- Posty: 735
- Rejestracja: 28 gru 2007, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 187 razy
- Pomógł: 1 raz
Punkt równoodległy od prostych
Dane sa dwie proste k: x-y +3=0 oraz m: 7x + y - 1=0 . Na osi OX znajdź punkt P równoodległy od tych prostych
- De Moon
- Użytkownik
- Posty: 379
- Rejestracja: 5 kwie 2008, o 00:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 43 razy
Punkt równoodległy od prostych
\(\displaystyle{ d = \frac{ ft|x_{0} + 3\right| }{ \sqrt{1 ^{2} + 1 ^{2}} }}\)
\(\displaystyle{ d = \frac{ ft| 7x_{0} + -1\right| }{ \sqrt{7 ^{2} + 1 ^{2}} }}\)rozwiaz takie rownanie
\(\displaystyle{ d = \frac{ ft| 7x_{0} + -1\right| }{ \sqrt{7 ^{2} + 1 ^{2}} }}\)rozwiaz takie rownanie
-
- Użytkownik
- Posty: 735
- Rejestracja: 28 gru 2007, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 187 razy
- Pomógł: 1 raz
Punkt równoodległy od prostych
Mhm zrobiłem juz i dobrze mi wyszło wcześniej już podobnie kombinowałem , ale zapomniałem , że za y musze podstawić 0 danke