jak rozwiązać zadanie :
Znajdz obrzy podanych pukntów w symetrii względem podanej prostej :
a) A=(2;-4) , B=(0;-1) i x=3
b) A=(-3;-1), B=(-5;-2) i y=-3
symetria wzgledem podanej prostej
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
symetria wzgledem podanej prostej
tak az trudno sobie to narysowac??
a) \(\displaystyle{ A=(4; -4) , B=(6; -1)}\)
b)\(\displaystyle{ A=(-3; -5) , B=(-5; -4)}\)
a) \(\displaystyle{ A=(4; -4) , B=(6; -1)}\)
b)\(\displaystyle{ A=(-3; -5) , B=(-5; -4)}\)