Okrag C ma rownanie \(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}-6x+8y-75=0}\)
a)Napisz wspolrzedne srodka dla C i znajdz promien.
Drugi okrag ma srodek na (15,12) oraz promien 10.
b) w jakim miejscu(wspolrzedne) te dwa okregi sie przerywaja.
Dwa okregi
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
Dwa okregi
\(\displaystyle{ (x-3)^2+(y+4)^2-25-75=0\\
(x-3)^2+(y+4)^2=10^2}\)
Teraz współrzędne środka i promień chyba nie stanowią problemu.
Co do drugiej części, masz układ dwóch równań.
(x-3)^2+(y+4)^2=10^2}\)
Teraz współrzędne środka i promień chyba nie stanowią problemu.
Co do drugiej części, masz układ dwóch równań.
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
Dwa okregi
IchBinHier pisze:dziekuje;] a co z druga czescia zadania?
\(\displaystyle{ \begin{cases}x^{2}+y^{2}-6x+8y-75=0\\(x-15)^2+(y-12)^2=100 \end{cases}}\)Co do drugiej części, masz układ dwóch równań.
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
Dwa okregi
tylko jak ta rozwiazac? pierwszy raz spotykam sie z tego rodzaju rownaniem
[ Dodano: 24 Marca 2008, 21:13 ]
?? pomoze ktos?
[ Dodano: 24 Marca 2008, 21:13 ]
?? pomoze ktos?