- f) \(\displaystyle{ xy=0}\)
g) \(\displaystyle{ x^{2}=y^{2}}\)
h) \(\displaystyle{ 9x ^{2} - 4y ^{2} = 0}\)
i) \(\displaystyle{ x ^{2}+xy=0}\)
j) \(\displaystyle{ x ^{2} + 4y ^{2} = 4xy}\)
Jaki zbiór tworzą punkty?
- Konikov
- Użytkownik
- Posty: 497
- Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z całki tego świata
- Podziękował: 66 razy
- Pomógł: 44 razy
Jaki zbiór tworzą punkty?
Jaki zbiór tworzą wszystkie punkty (x, y), których współrzędne spełniają równanie:
-
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
Jaki zbiór tworzą punkty?
f)
na moje oko będą to osie
g)
dwie proste \(\displaystyle{ y=x}\) i \(\displaystyle{ y=-x}\)
h)
dwie proste \(\displaystyle{ y=\frac{3}{2}x}\) i \(\displaystyle{ y=-\frac{3}{2}x}\)
na moje oko będą to osie
g)
dwie proste \(\displaystyle{ y=x}\) i \(\displaystyle{ y=-x}\)
h)
dwie proste \(\displaystyle{ y=\frac{3}{2}x}\) i \(\displaystyle{ y=-\frac{3}{2}x}\)
- Konikov
- Użytkownik
- Posty: 497
- Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z całki tego świata
- Podziękował: 66 razy
- Pomógł: 44 razy
Jaki zbiór tworzą punkty?
Zgadza się A teraz: w jaki sposób to legalnie obliczyć gdybym miał to na maturze?natkoza pisze:f)
na moje oko będą to osie
g)
dwie proste \(\displaystyle{ y=x}\) i \(\displaystyle{ y=-x}\)
h)
dwie proste \(\displaystyle{ y=\frac{3}{2}x}\) i \(\displaystyle{ y=-\frac{3}{2}x}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
Jaki zbiór tworzą punkty?
f)
\(\displaystyle{ xy=0 x=0 y=0}\) czyli punktu leza albo na osi X albo na osi Y
g)
\(\displaystyle{ y^2=x^2 y=x y=-x}\)
h)
\(\displaystyle{ 9y^2-4y^2=0 -4y^2=-9x^2 y^2=\frac{9}{4}x^2 y=\frac{3}{2}x y=-\frac{3}{2}x}\)
\(\displaystyle{ xy=0 x=0 y=0}\) czyli punktu leza albo na osi X albo na osi Y
g)
\(\displaystyle{ y^2=x^2 y=x y=-x}\)
h)
\(\displaystyle{ 9y^2-4y^2=0 -4y^2=-9x^2 y^2=\frac{9}{4}x^2 y=\frac{3}{2}x y=-\frac{3}{2}x}\)