punkty A i B są końcami średnicy koła

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
gosiaczek0076
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 9 mar 2008, o 16:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Czaplice

punkty A i B są końcami średnicy koła

Post autor: gosiaczek0076 »

punkty A=(3, 2) i B=(6, -5) są końcami srednicy koła. oblicz pole tego koła. znajdź równanie stycznej do tego koła w punkcie A
Awatar użytkownika
escargot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 477
Rejestracja: 30 paź 2007, o 17:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 52°N, 21°E
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 143 razy

punkty A i B są końcami średnicy koła

Post autor: escargot »

\(\displaystyle{ |AB|=\sqrt{58}}\)
długośc promienia jest połową średnicy AB

\(\displaystyle{ S=(\frac{9}{2},-\frac{3}{2})}\)
znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkt S i A, a nastepnie równanie prostej prostopadłej do tej prostej przechodzącej przez punkt A
gosiaczek0076
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 9 mar 2008, o 16:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Czaplice

punkty A i B są końcami średnicy koła

Post autor: gosiaczek0076 »

czyli jak?
ODPOWIEDZ