Znajdz Równanie prostej przechodzącej przez punkty

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
arkagdynia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 6 mar 2008, o 16:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy

Znajdz Równanie prostej przechodzącej przez punkty

Post autor: arkagdynia »

Znajdz równanie prostej przechodzącej przez punkty o współrzędnych: A=(-3,5) B=(4,0)
Awatar użytkownika
nuclear
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1501
Rejestracja: 22 paź 2006, o 12:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 264 razy

Znajdz Równanie prostej przechodzącej przez punkty

Post autor: nuclear »

ludzie googole a na pewno podręcznik do matmy naprawdę nie boli
np równanie prostej przechodzącej przez 2 punkty P(x1;y1) Q(x2;y2)

\(\displaystyle{ (y-y_1)(x_1-x_2)=(y_2-y_1)(x-x_1)}\)
ODPOWIEDZ