równanie okregu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ta_paula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 25 paź 2006, o 20:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: LBL
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 4 razy

równanie okregu

Post autor: ta_paula »

napisz równanie okregu przechodzacego przez punkt \(\displaystyle{ M=(0,1)}\) i stycznego do dwóch prostych o równaniach \(\displaystyle{ x+y-2=0}\) i \(\displaystyle{ x+y+3=0}\)
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

równanie okregu

Post autor: Szemek »

ODPOWIEDZ