Mając dany punkt A(4,3) i równanie prostej l: x + 7y = 50

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Mając dany punkt A(4,3) i równanie prostej l: x + 7y = 50

Post autor: JarTSW »

Mając dany punkt A(4,3) i równanie prostej l: x + 7y = 50 znajdź na prostej l takie punkty B i C, aby AB=BC=5
ODPOWIEDZ