zad. 1
Korzystając z własności iloczynu skalarnego udowodnij twierdzenie cosinusów \(\displaystyle{ a^{2}+b^{2}-2abcos \gamma=c^{2}}\)
zad. 2
Udowodnić tożsamości wektorowe
\(\displaystyle{ a\times(b c ) = b(a \circ c ) - c (a \circ b)}\)
\(\displaystyle{ (a c) \circ (c d) = (a \circ c)(b \circ d) - (b \circ c)(a \circ d)}\)
z góry dziekuje za pomoc...
wektory (twierdzenie cosinusów, tozsamosci)
-
- Użytkownik
- Posty: 66
- Rejestracja: 5 gru 2006, o 13:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 2 razy