Położenie prostej w przestrzeni

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
lled3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 198
Rejestracja: 13 paź 2007, o 22:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 53 razy
Pomógł: 4 razy

Położenie prostej w przestrzeni

Post autor: lled3 »

Położenie prostej w przestrzeni wysnaczają następujące kąty:

\(\displaystyle{ \frac{2 \pi}{3} \\}\)
kąt z osią Y
\(\displaystyle{ \frac{ \pi}{6} \\}\)
kąt z płaszczyna XY
\(\displaystyle{ \frac{\pi}{3} \\}\)
kąt z płaszczyna YZ

podaj współrzędne wersora tej osi
ODPOWIEDZ