Trojkat w ukl wspolrzednych
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 15 lut 2008, o 00:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: PIekary Śląskie
Trojkat w ukl wspolrzednych
Na plaszczyznie dane sa pkt \(\displaystyle{ A=(-2,7) , B=(2,9) , C=(-4,12)}\). Opisz za pomoca nierownosci trzy polplaszczyzny, ktorych czescia wspolna jest trojkat \(\displaystyle{ ABC}\)
- escargot
- Użytkownik
- Posty: 477
- Rejestracja: 30 paź 2007, o 17:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 52°N, 21°E
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 143 razy
Trojkat w ukl wspolrzednych
równanie prostej AC:
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2a+b=7 \\ -4a+b=12 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=-\frac{5}{2} \\ b=2 \end{cases}}\)
równanie prostej AB:
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2a+b=7 \\ 2a+b=9 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=\frac{1}{2} \\ b=8 \end{cases}}\)
równanie prostej BC:
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4a+b=12 \\ 2a+b=9 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=-\frac{1}{2} \\ b=10 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} y qslant -\frac{5}{2}x+2 \\ y qslant \frac{1}{2}x+8 \\ y qslant -\frac{1}{2}x+10 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2a+b=7 \\ -4a+b=12 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=-\frac{5}{2} \\ b=2 \end{cases}}\)
równanie prostej AB:
\(\displaystyle{ \begin{cases} -2a+b=7 \\ 2a+b=9 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=\frac{1}{2} \\ b=8 \end{cases}}\)
równanie prostej BC:
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4a+b=12 \\ 2a+b=9 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a=-\frac{1}{2} \\ b=10 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} y qslant -\frac{5}{2}x+2 \\ y qslant \frac{1}{2}x+8 \\ y qslant -\frac{1}{2}x+10 \end{cases}}\)