znajdź równania prostych - KIEŁBASA
-
- Użytkownik
- Posty: 76
- Rejestracja: 8 gru 2007, o 12:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ełk
- Podziękował: 21 razy
znajdź równania prostych - KIEŁBASA
Przez początek układu współrzędnych oraz przez punkt \(\displaystyle{ A = (1, 3)}\) przechodzą dwie proste równoległe. Znajdź równania tych prostych wiedząc, że odległość między nimi jest równa \(\displaystyle{ \sqrt{5}}\) .
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
znajdź równania prostych - KIEŁBASA
treść zadania błędna:
jeśli proste przechodzą przez (0,0) oraz przez (1,3) to się pokrywają, co nie
tutaj masz to samo zadanie
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=59789
jeśli proste przechodzą przez (0,0) oraz przez (1,3) to się pokrywają, co nie
tutaj masz to samo zadanie
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=59789