pkt symetryczny względem prostej-sprawdzenie wyniku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
mavi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 7 lut 2007, o 12:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tokyo
Podziękował: 19 razy

pkt symetryczny względem prostej-sprawdzenie wyniku

Post autor: mavi »

znaleźć pkt. B symetryczny do pktu A=(2,-1,3) wzgl prostej l

l: x=3t
y=-7+5t
z=2+2t


czy B=(4,-3,5) ? bo nie wiem czy dobrze obliczyłam. proszę kogoś o sprawdzenie
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

pkt symetryczny względem prostej-sprawdzenie wyniku

Post autor: soku11 »

Mi wyszlo dokladnie tak samo POZDRO
ODPOWIEDZ