Nazwij krzywe

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
nabuch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 12 lis 2006, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 2 razy

Nazwij krzywe

Post autor: nabuch »

Witam!
Mam problem aby ustalic jak nazywaja sie te krzywe:
1. \(\displaystyle{ (x^{2}+y^{2})^{2} =2a^{2}xy}\)
2. \(\displaystyle{ (x^{2}+y^{2})^{3} =4a^{2}xy(x^{2}-y^{2})}\)
3. \(\displaystyle{ x^{2}+y^{2} =ay}\)
Ostatnio zmieniony 9 lut 2008, o 13:01 przez nabuch, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ