rzut prostokątny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
redemptorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 7 lip 2007, o 09:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Folwarku
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 2 razy

rzut prostokątny

Post autor: redemptorek »

Mamy prostą k: \(\displaystyle{ \frac{x+1}{0}=\frac{y-2}{2}=\frac{z+3}{-1}}\)
oraz płaszczyznę \(\displaystyle{ \pi}\): \(\displaystyle{ 2x-y+3z+1=0}\)
Jak znaleźć rzut ortogonalny tej prostej na daną płaszczyznę?
Victoria_Black
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 2 lis 2007, o 13:15
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole

rzut prostokątny

Post autor: Victoria_Black »

Przyłączam się do pytania!!
ODPOWIEDZ