Działania na wektorach

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
ziuteq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 sty 2008, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: jaworzno

Działania na wektorach

Post autor: ziuteq »

Dany jest trójkąt ABC, wyznaczono odcinek KM taki ze |AK|=|KC| i |CM|=|MB|, Jak udowodnić że KM || AB, oraz |KM|= 0,5|AB|. Prosiłbym o dowody wektorowe , z góry dzieki:)
JankoS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3101
Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarów
Pomógł: 635 razy

Działania na wektorach

Post autor: JankoS »

ODPOWIEDZ