Wyznacz na płaszczyźnie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunki:
a) y \(\displaystyle{ \leq}\) x;
b) -3\(\displaystyle{ }\)
ZADANIE Z UKŁADEM WSPÓŁRZĘDNYCH
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 22 mar 2005, o 18:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 16 razy
- Undre
- Użytkownik
- Posty: 1430
- Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UĆ
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 92 razy
ZADANIE Z UKŁADEM WSPÓŁRZĘDNYCH
a) narysuj prostą y = x, rozwiązaniem jest owa prosta oraz cały obszar pod nią.
b) prawie jak punkt a) tylko, że zakreskowanie musi kończyć się na prostej y = -3.
b) prawie jak punkt a) tylko, że zakreskowanie musi kończyć się na prostej y = -3.