równania okręgów opisanych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kornelka90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 13 wrz 2007, o 19:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szprotawa
Podziękował: 31 razy

równania okręgów opisanych

Post autor: kornelka90 »

Dane są równania:
4x+5y=0
x-3y=0

oraz wierzchołki A=(2,-5) B(3,1) C(-5,4)
znajdź równianina okręgów opisanych w ten trójkąt.
milaR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 25 mar 2007, o 00:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 19 razy

równania okręgów opisanych

Post autor: milaR »

szczerze powiedziawszy treść twojego zadania jest niezrozumiała, albo trójkąt opisany na okręgu , albo okrąg wpisany w trójkąt , albo okrąg opisany na trójkącie.
Co jest w twoim zadaniu????????
ODPOWIEDZ