Zbiory w ukł. wsp.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aniwre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 9 wrz 2006, o 16:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wambierzyce
Podziękował: 11 razy

Zbiory w ukł. wsp.

Post autor: aniwre »

Zaznacz w układzie współrzednych zbiory A, B oraz A B i B A, jesli:
\(\displaystyle{ A={{( x, y): x R y R (x-3)^2 + (y+ 2)^2 qslant 9}}}\)
\(\displaystyle{ B={(x,y) : x R y R |y-x| < 2}}\)
Awatar użytkownika
sea_of_tears
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1641
Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 548 razy

Zbiory w ukł. wsp.

Post autor: sea_of_tears »

zbiór A jest to koło wraz z wnętrzem o środku w punkcie (3,-2) i promieniu r=3
zbiór B :
\(\displaystyle{ |y-x|}\)
ODPOWIEDZ