obraz prostej w odwzorowaniu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
flatron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 lis 2007, o 21:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

obraz prostej w odwzorowaniu

Post autor: flatron »

1) Znaleźć obraz prostej \(\displaystyle{ \Re z=1}\) w odwzorowaniu \(\displaystyle{ f(z)=z ^{2}}\) .
Wykonać obliczenia i rysunki.

2) Znaleźć obraz prostej \(\displaystyle{ \Im z=1}\) w odwzorowaniu \(\displaystyle{ f(z)=z ^{2}}\) .
Wykonać obliczenia i rysunki.


Z góry bardzo dziękuję
ODPOWIEDZ